Guajillo Sauce

Guajillo Sauce

Guajillo Sauce

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

6 ongepelde knoflookpitten
16 grote gedroogde guajillo pepers
1 tl gedroogde Mexicaanse oregano (geen Italiaanse of Griekse)
1/4 tl vers gemalen zwarte peper
1/4 tl komijnzaadjes
4 dl bouillon
1 1/2 lepel olijf olie
zout naar smaak
1 1/2 theelepel suiker

Bereiden


  1. Pof de knoflookpitten 15 minuten in een matig hete oven.
  2. Pel ze en hak ze grof.
  3. Maak de pepers schoon (handschoenen gebruiken) en leg ze even in de oven of gril ze aan beide kanten.
  4. Leg ze 30 minuten in een bak met heet water.
  5. Roer ze regelmatig door.
  6. Giet het water eraf.
  7. Maak de oregano, peper en komijn fijn in een vijzel.
  8. Doe ze samen met de pepers, knoflook en een schep bouillon samen in de blender.
  9. Bepaal de dikte van de saus door toevoeging van bouillon.
  10. Passeer de saus.
  11. Verhit wat olie in een sauteuse en voeg de saus toe.
  12. Even goed doorverwarmen. Daarna bouillon toevoegen en 30 minuten op zacht vuur reduceren.
  13. De dikte van de saus komt overeen met een lichtgebonden soep.
  14. Op smaak brengen met zout en suiker.

Opmerking:
De bouillon wordt ook wel (deels) vervangen door ontvelde tomaten. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken